Кухар. Кулінар борошняних виробів.


Спеціальність "Кулінар борошняних виробів. Кухар"

Загальна характеристика професії

Кваліфікований робітник по виготовленню на підприємствах громадського харчування різноманітних страв та кулінарних борошняних виробів.

Організація та умови праці

Кухар-кондитер працює на підприємствах громадського харчування кафе, їдальнях, ресторанах, кондитерських цехах: готує страви та кулінарні вироби, напівфабрикати, володіє процесами випічки борошняних виробів в печах різних систем.

Професійно-кваліфікаційні вимоги

   Знає рецептури, технологію виготовлення, вимоги до якості, правила роздачі, терміни і умови зберігання страв. 
  Володіє прийомами, способами та послідовністю обробки продуктів. 
   Вміє правильно експлуатувати технологічне обладнання, інструмент, види посуду.
Знає санітарні правила, норми охорони праці.

Психологічні вимоги

  Професія потребує охайності, спостережності та уважності, доброго сприйняття смаку, запаху, кольорів. Необхідні знання з хімії, біології, математики, фізики.






Автор:

Всі новини