Майстер готельного обслуговування


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОФІЛЬ

освітньої програми за професію

 «МАЙСТЕР ГОТЕЛЬНОГО  ОБСЛУГОВУВАННЯ»

Повна назва ЗП(ПТ)О

Хмельницький професійний ліцей

Код та назва  професії

5129 Майстер готельного обслуговування

Галузь економіки, вид економічної діяльності

Готельно-ресторанний бізнес

Освітня кваліфікація

Кваліфікований робітник

Професійна кваліфікація

Майстер готельного обслуговування

Рівень НРК

3 рівень НРК

Розробники освітньої програми: ПІБ, посада (представники закладу, роботодавців, місце роботи партнерів) 

Місюля Ірина Анатоліївна, викладач професійно-теоретичної підготовки Хмельницький професійний ліцей

Грудінкіна Анна Сергіївна, майстер виробничого навчання Хмельницький професійний ліцей

Соленцова Галина Миколаївна, методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області

Мета освітньої програми

Формування професійних і розвиток ключових компетентностей  здобувача освіти для успішного прибирання та облаштування готельних приміщень, організації робочого місця для прийому гостей, бронювання номерів та приміщень, розміщення та організації харчування гостей у номерах, ділових зустрічей, масових заходів, здійснення розрахунку з  гостями

Основа освітньої програми

Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти 5129.І.55.10 - 2022

Форма професійної (професійно-технічної) освіти                 

денна

Вимоги до потенційного здобувача освіти

Повна загальна середня освіта

Обсяг загального навантаження на здобувача освіти

1320 год.

Строк навчання

1 рік

Документ про завершення освіти

диплом кваліфікованого робітника

Перелік компонентів освітньої програми (назва, кількість годин): 

Обов’язкові освітні компоненти

- загальнопрофесійна підготовка:

Ділова українська мова/12 год.;

Іноземна мова за професійним спрямуванням/12 год.;

Діловодство і редагування службових документів/24 год.;

ІСіТО (Інформаційні системи і технології в обліку)/34 год.;

Професійна етика та психологія/12 год.;

Санітарія і гієна в закладах готельного обслуговування/17 год.;

Основи трудового законодавства/8 год.;

«Основи галузевої економіки та підприємництва»/12 год.;

Інформаційні технології/12 год.;

Основи енергоефективності/8 год.;

Охорона праці/30 год.   

Фізична культура /3год. на тиждень.    

- професійно-теоретична підготовка:    

РН-1.Проводити підготовку готельних приміщень до прийому та розміщення гостей/82 год.;

РН-2. Приймати та розміщувати гостей у готельних закладах/94 год.;

РН-3. Здійснювати обслуговування гостей у готельних закладах/123 год.;

РН-4. Організовувати вибуття гостей з готельних закладів/48год.

- професійно-практична підготовка:

виробниче навчання/372 год.;                                                                виробнича практика/413год.

- ДКА/7год.

Варіативні компоненти

-

Оцінювання 

Процедура оцінювання

(поточний, проміжний, підсумковий, вихідний контроль)

- поточне;

- проміжне: оцінювання професійних

компетентностей та результатів навчання;

- підсумкове: оцінювання модулів, семестрове та річне;

- поетапна атестація;

- екзамени, заліки;

- державна кваліфікаційна атестація.

Присудження/присвоєння кваліфікацій

Присвоєно кваліфікацію «Майстер готельного обслуговування»

Ресурсне забезпечення

1. Кадрове забезпечення

Освітній процес забезпечують: 7 педагогічних працівників, з них 7 викладачів – 4 загальнопрофесійної (Ковальчук Т.А., Орусь М. М., Якобчук І.І., Івашко І.В), 3 професійно-теоретичної підготовки (Місюля І.А., Бабій А.С.,  Грудінкіна А.С.)  та 2 майстри виробничого навчання (Бабій А.С.,  Грудінкіна А.С.)

2. Інформаційне та навчально-методичне забезпечення

Для виконання вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики, робочих навчальних планів та програм викладачами та майстрами виробничого навчання розроблена необхідна навчально-плануюча документація та комплексно-методичне забезпечення: поурочно-тематичні та модульно-поурочні плани, переліки навчально-виробничих робіт на кожний семестр навчального року, паспорти комплексно-методичного забезпечення, перелік завдань пробних кваліфікаційних робіт, паспорти та плани роботи кабінетів та лабораторій, дидактичні засоби навчання, інструктивний матеріал для лабораторно-практичних робіт, презентації, відеоуроки тощо.

3. Матеріально-технічне- забезпечення

Підготовка кваліфікованих робітників за професією здійснюється у 5 навчальних кабінетах (4 загальнопрофесійної та 1 професійно-теоретичної підготовки), 2 лабораторіях (інформаційних технологій та лабораторії організації розміщення та обслуговування гостей), навчальному міні-готелі. Фактичне забезпечення кабінетами і лабораторіями складає 100%.

Коротка інформація про роботодавця щодо організації практичного навчання (назва, вид економічної діяльності, № та дата угоди, термін дії).

Підприємства-замовники кадрів:

 23830492 Ресторанно-готельний комплекс "Любе"

2347103988 Готельно-ресторанний комплекс "Park Hotel"

38087507 ТОВ "Арден Палац"

3396314695 ГРК "Колізей" 

 


Автор: Хмельницький професійний ліцей

Всі новини