Майстер готельного обслуговування
ПРОФІЛЬ
освітньої програми за професію
«МАЙСТЕР ГОТЕЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ»
Повна назва ЗП(ПТ)О |
Хмельницький професійний ліцей |
Код та назва професії |
5129 Майстер готельного обслуговування |
Галузь економіки, вид економічної діяльності |
Готельно-ресторанний бізнес |
Освітня кваліфікація |
Кваліфікований робітник |
Професійна кваліфікація |
Майстер готельного обслуговування |
Рівень НРК |
3 рівень НРК |
Розробники освітньої програми: ПІБ, посада (представники закладу, роботодавців, місце роботи партнерів) |
Місюля Ірина Анатоліївна, викладач професійно-теоретичної підготовки Хмельницький професійний ліцей Грудінкіна Анна Сергіївна, майстер виробничого навчання Хмельницький професійний ліцей Соленцова Галина Миколаївна, методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області |
Мета освітньої програми |
Формування професійних і розвиток ключових компетентностей здобувача освіти для успішного прибирання та облаштування готельних приміщень, організації робочого місця для прийому гостей, бронювання номерів та приміщень, розміщення та організації харчування гостей у номерах, ділових зустрічей, масових заходів, здійснення розрахунку з гостями |
Основа освітньої програми |
Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти 5129.І.55.10 - 2022 |
Форма професійної (професійно-технічної) освіти |
денна |
Вимоги до потенційного здобувача освіти |
Повна загальна середня освіта |
Обсяг загального навантаження на здобувача освіти |
1320 год. |
Строк навчання |
1 рік |
Документ про завершення освіти |
диплом кваліфікованого робітника |
Перелік компонентів освітньої програми (назва, кількість годин): |
|
Обов’язкові освітні компоненти |
- загальнопрофесійна підготовка: Ділова українська мова/12 год.; Іноземна мова за професійним спрямуванням/12 год.; Діловодство і редагування службових документів/24 год.; ІСіТО (Інформаційні системи і технології в обліку)/34 год.; Професійна етика та психологія/12 год.; Санітарія і гієна в закладах готельного обслуговування/17 год.; Основи трудового законодавства/8 год.; «Основи галузевої економіки та підприємництва»/12 год.; Інформаційні технології/12 год.; Основи енергоефективності/8 год.; Охорона праці/30 год. Фізична культура /3год. на тиждень. - професійно-теоретична підготовка: РН-1.Проводити підготовку готельних приміщень до прийому та розміщення гостей/82 год.; РН-2. Приймати та розміщувати гостей у готельних закладах/94 год.; РН-3. Здійснювати обслуговування гостей у готельних закладах/123 год.; РН-4. Організовувати вибуття гостей з готельних закладів/48год. - професійно-практична підготовка: виробниче навчання/372 год.; виробнича практика/413год. - ДКА/7год. |
Варіативні компоненти |
- |
Оцінювання |
|
Процедура оцінювання (поточний, проміжний, підсумковий, вихідний контроль) |
- поточне; - проміжне: оцінювання професійних компетентностей та результатів навчання; - підсумкове: оцінювання модулів, семестрове та річне; - поетапна атестація; - екзамени, заліки; - державна кваліфікаційна атестація. |
Присудження/присвоєння кваліфікацій |
Присвоєно кваліфікацію «Майстер готельного обслуговування» |
Ресурсне забезпечення |
|
1. Кадрове забезпечення |
Освітній процес забезпечують: 7 педагогічних працівників, з них 7 викладачів – 4 загальнопрофесійної (Ковальчук Т.А., Орусь М. М., Якобчук І.І., Івашко І.В), 3 професійно-теоретичної підготовки (Місюля І.А., Бабій А.С., Грудінкіна А.С.) та 2 майстри виробничого навчання (Бабій А.С., Грудінкіна А.С.) |
2. Інформаційне та навчально-методичне забезпечення |
Для виконання вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики, робочих навчальних планів та програм викладачами та майстрами виробничого навчання розроблена необхідна навчально-плануюча документація та комплексно-методичне забезпечення: поурочно-тематичні та модульно-поурочні плани, переліки навчально-виробничих робіт на кожний семестр навчального року, паспорти комплексно-методичного забезпечення, перелік завдань пробних кваліфікаційних робіт, паспорти та плани роботи кабінетів та лабораторій, дидактичні засоби навчання, інструктивний матеріал для лабораторно-практичних робіт, презентації, відеоуроки тощо. |
3. Матеріально-технічне- забезпечення |
Підготовка кваліфікованих робітників за професією здійснюється у 5 навчальних кабінетах (4 загальнопрофесійної та 1 професійно-теоретичної підготовки), 2 лабораторіях (інформаційних технологій та лабораторії організації розміщення та обслуговування гостей), навчальному міні-готелі. Фактичне забезпечення кабінетами і лабораторіями складає 100%. |
Коротка інформація про роботодавця щодо організації практичного навчання (назва, вид економічної діяльності, № та дата угоди, термін дії). |
Підприємства-замовники кадрів: 23830492 Ресторанно-готельний комплекс "Любе" 2347103988 Готельно-ресторанний комплекс "Park Hotel" 38087507 ТОВ "Арден Палац" 3396314695 ГРК "Колізей" |
Автор: Хмельницький професійний ліцей